PEDAGÓGUSOKNAK - A sikeres rajztanítás titka 8. rész

2017. december 08. 17:12 - B. Erzsébet

ELKÉSZÜLT AZ ELMETÁGÍTÓ RAJZOLÁS KÖNYVÜNK

 

konyvek_1200.jpg 

A könyv címlapján azt ígérjük: "AHOGYAN MINDENKI MEG TUD TANULNI RAJZOLNI"

MIT JELENT EZ AZ ÍGÉRET NEKED? 

Azt, hogy ezentúl nem kell feltúrnod az Internetet érdekes feladatokért - mert ez a könyv tartalmazza a szükséges rajzfeladatokat.

Azt is, hogy nem kell soha többé alaklemez-sablonok után kutatnod - mert megtanulsz rajzolni, és ha már tudsz, arra vágysz majd, hogy a gyerekeket is megtanítsd.

De amiatt sem kell szégyenkezned majd, hogy nem ismered a rajzelméleteket - mert elmagyarázzuk neked.

És nem kell többé küzdened a gyerekek érdeklődéséért sem - mert tapasztalatból tudom, a gyerekek imádni fogják.

 

Szóval ezt mind megkapod készen. Csupán egy karnyújtásnyira vagy tőle.

kids-2835430_960_720.jpg

 

Ha jobban belegondolok, ennél jóval többet is elérhetsz, mert garantálom, ha úgy csinálod, ahogyan azt a könyvben leírtuk, egy csomó dolog megváltozik körülötted.

A gyerekek a folyosón folyamatosan azzal ostromolnak majd, hogy: "Mit rajzolunk a következő foglalkozáson?"

A szülők szemében is felértékelődsz, mert a gyerekek által hazavitt rajzok lenyűgözik őket.

Az igazgató is örülni fog, mert növeled az iskola hírnevét.

Abban pedig csak bízom, hogy nem az irigyeid számát gyarapítod a tanártársaid között, hanem egyre több követőre találsz közöttük.

Szóval "próféta" lehetsz a saját iskoládban.

konyv2.jpg

MI VAN A KÖNYVBEN?

A legutóbbi blogbejegyzésre kaptam egy kérdést a Facebookon, hogy: "a gyakorlati képzés hány százaléka a könyvnek?"  Bár erre nem gondoltam eddig, ez egy jogos kérdés. Nyilván nem reklámszövegekre, meg tudományos süketelésre vágysz te sem. A könyvnek három fő fejezete van: A MIÉRT?, a HOGYAN? és a MIT?

Az első két fejezet a könyv 1/3-a, a gyakorlati feladatok pedig a maradék 2/3. Szóval, szerintem a könyv elég gyakorlatias.

MILYEN GARANCIÁT TUDOK ADNI, HOGY VALÓBAN ERRE VAN SZÜKSÉGED?

Ha bizalmatlan vagy az általam ígértekkel kapcsolatban, semmi gond, ez természetes, ezért szeretnék biztosítékot nyújtani neked. Ha megvásárolod a könyvünket és kiderül, hogy szerinted nem jó, nem lehet megtanulni belőle rajzolni, nem igaz amit ígértünk, számodra értéktelen, küldd vissza és én kérdés nélkül visszafizetem az árát.

Nem félek attól, hogy ez fog történni, mert amit leírtunk neked, azt mi már nyolc éve csináljuk, és ez idő alatt rengeteg pozitív tapasztalatot gyűjtöttünk.

MILYEN REFERENCIÁKAT TUDOK MUTATNI?

Valószínűleg nem is gondolnád, hogy a könyvünkben leírtak szerint fejlesztik rajzolással a fogvatartottakat az ország összes Büntetés-végrehajtási Intézetében, ami azért lehetséges, mert a BVOP vezetése előtt is igazolni tudtuk a rajzolás képesség-, és személyiségfejlesztő hatását. A két éve tartó képzéseinkre visszajáró nevelők beszámolói megerősítenek abban, amit folyamatosan hirdetek, hogy a rajzolás sokkal több, mint amit általában gondolnak róla.

És ha egyre több pedagógus gondolja ezt így, "eltűnik" végre az a kérdés a foglalkozásaimról, amit a felnőttek folyamatosan feltesznek nekem: "Miért nem így tanítják ezt az iskolákban?"

boritora_7.JPG

A könyv fogadtatásáról még nem tudok referencia szöveget feltölteni neked, hiszen most jelent meg, de az akkreditált tanfolyamainkról tudok. Mivel a könyv az akkreditált képzésünk anyagát tartalmazza, hitelesen tükrözi azt, amit a könyvben nyújtunk:

"A leggyakorlatiasabb képzés, amelyen valaha részt vettem. Igen rövid idő alatt óriási tudáshoz jutottam, amelynek birtokában sokkal magabiztosabban állok egy-egy rajzos feladathoz.

Izgalmasabbá tehetjük a vizuális nevelést, a rajz oktatását a módszer segítségével, egy-egy egyszerűbb téma becsempészésével... 

Mivel ettől az évtől első osztályban tanítok, 3-4.-es korosztály körében, szakkörön tervezem az életkornak megfelelő téma megvalósítását ( oroszlán… fejjel lefelé)
Az első osztályban törekedtem a módszer által ajánlott rajzórai hangulat megteremtésére…szabad, laza, kötetlen légkörre...

Imádják a gyerekek...mert én is rajzolok velük...mert nem baj, ha valami nem sikerül...mert nincs verseny...mindenki rajzában találunk ötletes megoldást, ...igazi relaxáció a rajzóra. ... és természetesen azért is szeretik, mert érzik, hogy a tanító néni is élvezi, ami nagyban köszönhető a módszer által átadott tudásnak, másfajta látásmódnak."

erdelyi_mariann.jpg

 

Erdélyi Mariann (tanító, SZEGED) 

 

 

 

 

A könyvet ne könyvesboltokban keresd, mert ott nem találod meg. Ha szeretnéd megvásárolni, a www.elmetagitorajzolas.hu oldalunkon tudod megrendelni. 2017. december 31-ig, az ország bármely településére szállítási díj fizetése nélkül kiszállíttatjuk. Személyes átvétel esetén pedig 1000 Ft kedvezményt adunk.

Egy AJÁNDÉK KUPONT is küldünk a könyvvel, amivel 10% kedvezményre leszel jogosult, a saját rendezésű akkreditált pedagógus továbbképzésünk tanfolyami díjából, ahol átélheted a személyes megtapasztalás élményét. Tehát, ha később meggondolod magad és eljössz a képzésünkre, valójában ingyen jutsz a könyvünkhöz.

A könyv megvásárlásával jogot szerzel arra, hogy az 'Elmetágító rajzolással fejlesztők' zárt Facebook csoporthoz tartozz. Ott további segítséget adunk ahhoz, hogy eredményes legyél. Felteheted a kérdéseidet, megoszthatod a tapasztalataidat velünk. Vagyis a könyv megvásárlása után sem engedjük el a kezedet. 

A többi, most már rajtad múlik. 

Bartók Erzsébet 

Fejlesztőpedagógus, az Elmetágító rajzolás kidolgozója

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://elmetagito.blog.hu/api/trackback/id/tr8513405961

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása